Според информация на Ройтерс наемниците от частната армия на Евгений Пригожин

...
Според информация на Ройтерс наемниците от частната армия на Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Колоните на Вагнер, предвождани от Дмитрий Уткин, са в покрайнините на Москва

Според информация на Ройтерс наемниците от частната войска на Евгений Пригожин са към 5000. Те са предвождани от старши командира на групировката - някогашния офицер на ГРУ Дмитрий Уткин. 

Агенцията цитира източник, непосредствен до управлението на следената от Русия част на украинската Донецка област, съгласно когото планът на ЧВК " Вагнер " за Москва е да заеме позиции в гъсто застроен регион.

Според същия източник, ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин има разполагаем общо по-малко от 25 000 души, а към 5000 от тях са били в южния град Ростов на Дон.

 

Междувременно от пресслужбата на белоруския президент Александър Лукашенко оповестиха, че той е разговарял с ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. 

 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял през днешния ден с водачите на Франция, Германия и Обединеното кралство, до момента в който бунтовниците от частната военна организация " Вагнер " се придвижват към Москва, откакто по-рано през днешния ден те превзеха съветския южен град Ростов на Дон, заяви Белият дом, съобщи Ройтерс.

" Лидерите разискаха обстановката в Русия. Те също по този начин потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна ", показват от пресслужбата на Белия дом.

Външният министър на Турция Хакан Фидан пък е разговарял по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, като двамата са разискали събитията в Русия, уточни за Ройтерс източник от турското външно министерство.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР